Sibbe - vullen 50meterbad.jpg

Eerste druppels vullen het nieuwe Zwemcentrum De Welle!

Drachten, 10 oktober 2024 – Vandaag is een mijlpaal bereikt bij de bouw van het nieuwe Zwemcentrum De Welle: om 14.00 uur zette mascotte Sibbe de Zeehond symbolisch de kraan open, waardoor het eerste water in het 50-meterbad stroomde. "Het aftellen naar de officiële opening is nu echt begonnen," aldus Pieter van der Zwan, wethouder van Smallingerland. 

Vanmiddag vierden we samen met de gemeente Smallingerland en Bouwgroep Dijkstra Draisma deze feestelijke mijlpaal aan de rand van het zwembad. Dit markeerde tevens de officiële aftrap van de campagne 'Dive into life'.

Dit nieuwe zwemcentrum is ontworpen voor zowel topsport als voor recreanten, zwemlessen en gezondheidsdoelen. Vanaf januari 2025 kunnen inwoners van Drachten en omstreken hun eerste duik nemen in het zwemcentrum.

Dive into life 

Vanaf januari 2025 kunnen de inwoners van Drachten en omstreken hun eerste duik nemen in het splinternieuwe zwemcentrum. De campagne Dive into Life is in volle gang en zorgt voor veel enthousiasme in de regio. "Met deze campagne willen we iedereen laten meegenieten van het avontuur dat ons nieuwe zwembad te bieden heeft," vertelt Evert Jan, directeur van Sportbedrijf Drachten. "Het wordt een plek waar elke duik voelt als een nieuw avontuur en waar gezinnen en vrienden samen onvergetelijke momenten beleven." 

We nodigen iedereen van harte uit om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief van het nieuwe zwemcentrum. Ga naar zwemcentrumdewelle.nl en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!